اهمیت آب در صنعت مرغداری
اهمیت آب در صنعت مرغداری
آب آشامیدنی از فاکتورهای مغذی و اساسی هست که برای رویش مطلوب و در دست گرفتن حرارت بدن، ضرورت داشته و می بایست مدام در دسترس باشد . آب یکی از مواد متشکله تمام سلولها و بافت های حیوان می باشد و محیطی میباشد برای انجام تمام فرآیندهای بدن ، وجود آب برای فرآیندهای هضمی تأکیدا” اضطراری می باشد . بعلاوه آب به تیتر یک عدد از اجزاء ترکیبات خون ، مواد غذایی را از یک نصیب بدن به قسمت دیگر انتقال می دهد . آب در تهیه و تنظیم جايگاه حرارت بدن نقش مهمی را بعهده دارااست .
اهمیت آب به حدی میباشد که حیوانی که از آن محروم شده باشد پر سرعت تر از حیوانی که از تمام مواد غذایی دیگر محروم شده باشد می میرد . آب حداقل ۵۵ درصد وزن زنده مرغ و ۶۵ درصد وزن تخم مرغ و حدود ۸۵ درصد وزن تن یک جوجه تازه متولد شده را تشکیل می دهد . مقدارمصرف آب پایین تأثیر دمای محفظه و فاکتورهای دیگر متغیراست .
در تمام وقت ها ترجیح داده می شود که آب شیرین فراوان و منزه و خنک در دسترس مرغ باشد . در صورتیکه مرغها نتوانند تمام آب قضیه احتیاج خود را بدست آورند ، آنها به همان نسبت طعام کمتری مصرف می کنند .میانگین مصرف آب ۲ تا ۳ برابرمصرف غذا می باشد .
دقت داشته باشید که تأمین آب به میزان کافی برای ابقاء مصرف غذا بطور ارگانیک اضطراری می باشد . پرریزیهای جزئی در مرغهای تخمگذار غالبا” ممکن می باشد نماد آن باشد که مرغ برخی تایم ها نتوانسته هست اندازه آب کافی قضیه احتیاج خویش را برای بازه زمانی کوتاهی بدست آورد( یک تا دو روز) . آب بایستی عاری از باکتریهای مضر، مواد جامد و یا این که شناور اضافی باشد . مواد محلول در آب ممکن هست اضافی بوده و ضرورت تغییر تحول فرمول غذا را منجر گردند . در صورتیکه نمک محلول ( کلرورسدیم ) محتوی آب مضاعف باشد ضرورت دارد که در تهیه کردن بقیه مواد جیره غذایی ، اندازه نمک آب قضیه توجه قرارگیرد . ماشین جوجه کشی
وجود نمک بسیار باعث Flushing ( آبکی شدن فضولات ) می گردد که منجر مرطوب شدن بستر می گردد .درمواردی که آب محتوی نیترات یا نیتریت زیاد باشد شرایط شدیدتری به وجود می آید . در پاره ای از مناطق کشور، آب های سطحی و چاههای قلیل عمق ممکن میباشد محتوی مقادیر خطرناک نیترات ها و نیتریت ها باشند . مقدار ۱۰ قسمت در میلیون (PPM) به تیتر ماکزیمم حد مجاز اندازه ازت نیترات برای مصرف آدم درنظرگرفته گردیده می باشد . مقادیر دوچندان ازت نیتراتی سمی بوده و مقادیر کمتر سبب ساز مشکل در جذب ویتامین A و مواد غذایی دیگر می گردد .دقت فرمایید آب آشامیدنی که دربردارنده ۵۰ نصیب در میلیون و یا این که بیشترازت نیتراتی باشد هیچگاه نباید موضوع مصرف طیور قرار گیرد . در جهت بهداشتی نگهداشتن آبخوریها هر روز آنها را منزه نمائید تا از رویش کپک در آنان جلوگیری گردد . در زیر خصوصیات آب استاندارد قابل قبول ذکر شده میباشد .
باکتری
در توان قابل قبول PH
۶ تا ۸ فلوراید
۲/۱ PPM نیتریت
۴/۰ نصیب در میلیون نیترات
حداکثر ۴۵ قسمت در میلیون (PPM) سولفات
۲۵۰ قسمت در میلیون آهن
۳/۰ نصیب در میلیون رنج
کل ۱۸۰ نصیب در میلیون T .D .S
ماکزیمم ۱۵۰۰ قسمت در میلیون