قرنطیقه انفرادی در مرغداری
پیشگیری
: به عنوان اولی گام ، امروزه قرنطیقه انفرادی در مرغداری ها اعمال می شود . همه کار ها را باید متوقف نمود، افرادی که به مرغداری رفت و آمد دارا هستند (به خصوص آنهایی که با گله تماس دارند)از مهمترین کارداران انتقال محسوب می شوند . ولی این تماس ها تا وقتی که لاکرهای مناسبی تعبیه نشده باشند به طور کامل قابل در اختیار گرفتن نخواهد بود . هر ساله باید تمامی فعالیت ها را تصویب و در گزارشات قید نمود . این موضوع امداد بسزایی برای اشخاصی خواهد بود که برای نظارت گله و درمان یا دوری از پیشرفت بیماری عمل می کنند . از بازدیدهایی غیرضروری ، مخصوصاً از بقیه فارم ها اجتناب شود . در چهره اجبار به بازدید ، حدالامکان در روز تنها از یک تالار بازدید گردد . در این زمینه مدیریت این فارم ها اکثر مد لحاظ می باشند .این قضیه می بایست برای کارگران هم کاملاً روشن و توجیه شده باشد و بعلاوه خانواده های کارگران نیز نباید در محل هایی مانند سالن های بسته بندی و فرآوری گوشت یا جوجه کشی و سایر محل هایی که احتمال آلودگی در آن ها بسیار است مشغول به عمل باشند . لازم است در زمینه این اقدامات با مسئول فارم یا مدیر مرغداری هماهنگی اضطراری به کار آمده باشد .
در چهره اشتغال به فعالیت ایشان در یکسری تالار از یک گروه ، همت جداسازی محدوده های کاری و مدیریت تالار ها کنید تا از چرخش اشخاص در بین سالنهای با آلودگی متفاوت یا این که با سن مختلف پرهیز شود . برای بازدیدکنندگان خرقه و روپوش های جداازهم و منحصر مهیا فرمایید . افراد را گذشته از ورود در اختیار گرفتن فرمایید . به هیچ وجه اذن ورود رانندگان کامیون به سالن ها ندهید .کارگران پاره وقت نیز باید جامه یگانه خود را داشته و به طور تروتمیز شستشو شوند .
برنامه
پیشرفته قدم به قدم تمیز
سازی سالن های آلوده : ـ تالار ها را به طور کامل تخلیه نمائید ( تمام طیور و اسباب و امکانات قابل انتقال و هر آنچه که احتمال آلودگی داشته باشد .)
ـ بستر و تمامی فضولات را از کف تالار منتقل نمائید .
ـ کلیه سطوح داخلی و خارجی دیوارها ، سقف ، ستون ها ، تهویه ها و دریچه های آن ، مجاری ورود هوا و بقیه جاها را به طور ظریف با فشار آب شستشو دهید . استعمال از مواد تمیز کننده سرعت این شستشو را بالا می پیروزی .
ـ از ترکیبات فنل دار یا این که اسید کرسیلیک با غلظت مناسب و یا ترکیبات کلردار 025/0% به کار گیری و همه سطح های داخلی و خارجی تالار را ضدعفونی کنید .
ـ کف سالن و کلیه دیوارها تا ارتفاع 5/1 تا 2 متر و ستون های آن را با اسپری محلول 1/0% گلوتارآلدئید در یک گالون برای 10 متر مربع ضدعفونی نمائید . همچنین به شعاع 2 تا 5 متری (5 تا 10 فوت ) فضا سالن و درهای محل ورود را اسپری فرمایید . همگی منافذ ورودی و مبادی سالن ها را به مقطع 24 ساعت مسدود نموده و هیچ گونه تهویه ای انجام ندهید . روز آنگاه با ایجاد گاز فرمالدئید و بستن منافذ و محل ورود های تالار ، هوای آن و زوایای غیر قابل دسترسی را ضد عفونی فرمایید .
ـ مبادی محل ورود و ستون های داخلی و نیز سطح دیوارها را با اسپری ضد حشره حاوی کاربایل با غلظت توصیه شده ضد عفونی فرمائید تا ورود حشره ها ناقل تا حدی در اختیار گرفتن شود . با طولانی تر نمودن مالاتیون و یا به کارگیری توام با گریسیلیک اسید می بضاعت در مکان های متفاوت از آن به کارگیری نمود .
ـ امکانات تالار را آنگاه از شستشو و ضد عفونی مجدداً به تالار انتقال دهید .
ـ به زمان دو هفته تالار را خالی نگه دارید .
ـ در چهره وجود سابقه بیماری محفظه خارج سالن را نباید از حیث به دور داشت و باید تمهیدات خاصی برای خودداری از عفونت و آلودگی دوباره در حیث گرفت .
ـ جوجه ها را حتماً از جوجه کشی عاری از کارداران مایکوپلاسما تهیه و تنظیم کرده و حتی در این مسئله تخم مرغها و وسایل حمل آن ها هم می بایست کنترل گردند .
ـ کارکنان مرغداری می بایست جهت رسیدگی ، از تالار های دارنده جوجه های جوان به طرف تالار های دارای جوجه های مسن تر تکان نمایند .
( در صورت محافظت گله های با سن متفاوت ) ـ
خوبتر است سن تمامی گله ها یکسان باشد و از محل های مجزایی سرویس ها بگیرند (مخازن دان مجزا) ـ کارگران و کارداران مراقبت گله ها را موظف به استفاده از جامه و کفش مطلوب و جدا از هم فرمائید و برای سایر افرادی که حضور دائمی ندارند خرقه های جداازهم و مشخصی در نظر داشته باشید . این مسائل اثرات چشمگیری در در اختیار گرفتن و پرهیز از بیماری دارااست .
ـ در چهره ارائه خدمت بوسیله ماشین ها و وسایل نقلیه مشترک (جهت حمل دان و حمل تخم مرغ ) رانندگان آنها نباید خودرو را کنار گذاشتن کنند .
و در صورت عدم قابلیت رعایت این زمینه حدالامکان نباید وارد مخازن دان شوند