استفاده از زردچوبه در خوراک طیور
زردچوبه ، ریزوم پودر گردیده ی گیاه Curcuma longa ، از دیرباز مقام ویژه ای را در طب سنتی به خویش اختصاص داده میباشد و عملکرد آن به عنوان عامل ضد درد، ضد التهاب ، ضد اکسیدانت،ضد باکتری ، ضد سرطان و تومور، ضد قارچ و ضد آمیب ،ضد زهر،محافظت کننده ی عصبی،محافظت کننده ی کبدی،محافظت کننده ی بینائی،محافظت کننده ی موکوس معده وروده ، مراقبت کننده ی ششی و غیره، به وسیله بسیاری از محققین به ثابت رسیده میباشد .
از آن جائی که بخش اعظم بیماری های مرسوم در صنعت مرغداری داخل کشورکه بطور کلیه گیر ، جوجه های گوشتی را دچار می نمایند، کارایی کبد را مختل می نمایند،کبد به عنوان اندام تشخیصی زیاد مهمی در جوجه های گوشتی مطرح می باشد .از طرفی به عامل تشدید متابولیسم در جوجه های گوشتی به خواسته ارتقا تولید و بازده ، کبد به عنوان مرکز حساس درگیر در متابولیسم و واسطه ی حیاتی دستگاه گوارش و خون از اهمیت فیزیوپاتولوژیکی خاصی برخوردار می باشد . با توجه به این که هر جور زخم یا این که خلل در جوجه ها ی گوشتی در اول گام روی تغذیه و در نتیجه راندمان تولید جوجه ها تاثیر خواهد داشت ، در تحقیق حاضر کارایی بر آن شد تا بتوان فواید و مضرات فیزیولوژیک احتمالی اضافه کردن زردچوبه در رژیم غذائی جوجه های گوشتی به عنوان ماده ی نگهداری کننده ی ارگانیک ، محاسبه گردد تا احتمال داراست بتوان آن را به تیتر الگوی کاربردی در حفظ از زخم های متداول کبدی و دستگاه گوارش جوجه ها (بیماری یا این که این که تاثیر سوء آنتی بیوتیک ها برکبد ) به کاربرد تا با ارتقاء اندازه مقاومت جوجه ها ؛ بهبود وضعیت سالم و مراحل رشد و در فیض ایجاد بیشتری به دست آورد .کاربرد بالای رنگ زردرنگ چوبه در طب سنتی؛ در دسترس و ارزان بودن این ماده و دستکم اثرات جانبی که در مسئله کاربرد این ماده گزارش شده می باشد ،باعث تعیین رنگ زرد چوبه شوید .
مواد
و منش ها: در تحقیق حاضر از جوجه های گوشتی نر نژاد آرین به کارگیری گردید .جوجه ها طی دوره ی آزمایش رژیم روزمره ی مرغداری اولیه را در یافت می نمودند .۳۶ جوجه ی سالم و بامحدوده ی وزنی مشابه از سن ۲۵روزگی به محل تست منتقل شدند و پس از انطباق بی نقص با محفظه به فیس تصادفی به سه گروه(۶ تکرار) تقسیم شدند و در موقعیت نور و روشنایی و نور ۲۴ ساعته با دسترسی کافی به آب و دان ،نگهداری شدند .
جوجه
هادر
سن ۳۶ روزگی ارتفاع دوره ی تست ۱۴ روز مجموعه کنترل۱: تیمار با کپسول های حاوی دان و دوقطر روغن مایع آفتابگردان تیم تست ۱:تیمار با کپسول های حاوی زردچوبه و دو قطره روغن مایع آفتابگردان با دز ۵۰۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن تن .
تیم تست ۲:تیمار با کپسول های حاوی زردچوبه و دو قطره روغن مایع آفتابگردان با دز ۱۰۰۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن تن .
در خصوصی دوم تست دز ۱۰۰۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در عصر ی ۴۴ روز مسئله بررسی شبیه با رویه قبلی قرار گرفت .
جوجه ها روزانه از حیث موقعیت تغذیه و رفتاری حساب و کتاب شده ، وزن روزمره ی آن ها در جداولی ثبت می گردید . در نقطه نقطه پايان عصر پس از تعیین هماتوکریت ، عملیات کالبد گشایی و تعیین نسبت وزن قلب ، کبد و طحال به وزن بدن انجام گردید .همینطور به مراد چک احتمالی تاثیر زردچوبه بر تراز آنزیم های کبدی میزان سرمی آنزیم های ALP وGOT میزان گیری شد .ارزیابی آماری داده ها با به کارگیری از قابل انعطاف افزار آماری spss و آزمون من ویتنی فیس گرفت .
به منظور نظارت تغییرات بافتی یا این که هر نوع آسیب دیگر ،در دستگاه گوارش ؛ از بافت کبد ، پیش معده و روده نمونه برداری صورت گرفت . نمونه ها با فیکساتور فرمالین و بوئن تصویب گردیده پس از انجام مراحل پاساژ بافت و برش ؛ با تکنیک هماتوکسیلن ائوزین و پاس و پیک ایندیکو کارمن رنگ آمیزی گردیدند .
نتایج: ماشین جوجه کشی
تاثیر زردچوبه در دز های ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بر فاکتور های خونی و وزن اندام های کبد،طحال،قلب و میزان بیش خیس وزن روزمره و هم مرحله سرمی ALP,GOP در جدول شماره ی ۱ نشان داده گردیده است .به عبارتی جور که مشاهده می شود در مقایسه ی فاکتور های میزان گیری گردیده در گروه های تست و در دست گرفتن هیچگونه اختلاف مفهوم دار آماری مشاهده نمی شود .همچنین در مجموعه های آزمایش؛ هیچ مدل تغییرو تحول و تحول رفتاری ،نظیر بی اشتهائی، بی تحرکی وغیره در مقایسه با گروه در دست گرفتن مشاهده نگردید .در مطالعات بافت شناسی کبد و دستگاه گوارش هم هیچگونه قضیه غیر عادی مشاهده نشد .نتایج به دست آمده در آزمایشات سری دوم هم شبیه با زمینه قبل بود .در مقایسه فاکتورهای میزان گیری گردیده با تیم در دست گرفتن هیچگونه تفاوت مضمون داری در گروههای مسئله تست مشاهده نشد .