تاثیرات هیستامین بر طیور
تجربیات مختلف در مرحله مزارع مرغداری طی سالیان قبلی نشان دهنده این فرمان میباشد که بخش اعظمی از مساله و مشکل ها مرغداریها در موقعیت آب و هوای گرم ناشی از اثرات سوء ترکیبات شیمیایی خاصی می باشند که آن ها را آمین های بیوژنیک (Biogenic Amines) می نامند . آمین های بیوژنیک ترکیباتی میباشند که در اثر دکاربوکسیلاسیون (Decarboxylation) اسیدهای آمینه و بطور ارگانیک در گیاهان ، حیوانات و موجودات میکروسکوپی تولید می شوند .
این آمین ها معمولا” در مواد مورد استفاده برای تغذیه دام و طیور و با غلظت های ناچیز یافت شده و عاری از زیان می باشند ، البته اگر مواد اولیه در قوانینی قرار گیرند که فساد میکروبی در آنها رخ گیرد آمین های بیوژنیک به اندازه زیاد ساخت خواهند شد .
به کارگیری از موادی که زیر تأثیر خرابی میکروبی ، دربردارنده اندازه زیادی آمین های بیوژنیک باشند می تواند سبب ساز مسمومیت در طیور گردد . ماشین جوجه کشی
فاکتورهایی
که می توانند در افزایش آمین های بیوژنیک در مواد مصرفی دخالت داشته باشند عبارتند از : 1-
وجود مسئله مساعد برای رویش میکروارگانیزمها در مواد 2-
وجود اسید آمینه آزاد در مواد 3- وجود آنزیم هایی که در برخورد ایجاد این آمین ها دخالت داراهستند و همچنین ایجاد شرایطی مطلوب که برای عمل آنزیم ها واجب هست .
آمین های بیوژنیکی که به احتمال دوچندان پایین تأثیر خرابی میکروبی در بافت ها ساخت شده و قابل تست می باشند عبارتند از : 1 .Phenethylamine
2 .Putrescine
3 .Cadaverine
4 .Histamine
5 .Tyramine
6 .Spermidhne
7 .Spermine
8 .Tryptamine
به جز هیستامین (Histamin) در زمینه اثرات مسمومیت زایی بقیه آمین های بیوژنیک در حال حاضر داده ها جامع و متعددی در دست نمیباشد .
نیوبرن (Newbern) و همکاران در سال 1956 گزارش کرده اند که تزریق هیستامین در طیور منجر ارتقاء حجم پیش معده می شود . تغذیه طیور در مرغداریها با پودر ماهی نیز همین نشانیها ، یعنی ارتقا حجم پیش معده و بروز آسیب در سنگدان را به دنبال داشته است .
استوارت (Stuart) و همکاران با اضافه کردن دزهای مختلفی از هیستامین به جیره غذایی طیور توانسته اند تأثیرات منفی و بیماریزای این آمین بیوژنیک را در راندمان تبدیل غذایی ، رویش ، پیدایش زخم در سنگدان و ارتقا حجم پیش معده نشان دهند و اثبات نمایند که افزایش دز هیستامین مصرفی رابطه مستقیم با ارتقاء نشانیهای حاصل از آن داشته است .
نشانیهای مشابه با مصرف Cadaverine و Putrescine نیز در طیور گوشتی دیده گردیده هست . گفتنی هست که مصرف توأم آمین های اسم برده شده با همدیگر می تواند تأثیرات سوء بیشتری در گله بهوجود آورد . تجزیه ضایعات حیوانی مسئله مصرف در تغذیه دام و طیور مانند پودر گوشت ، استخوان و همچنین پودر ماهی نشان داده میباشد در مواقعی که این مواد در موقعیت مناسب برای فساد میکروبی قرار گرفته اند گونه های آمین های بیوژنیک در آنها همزمان و به مقدار مضاعف تولید شده میباشد .
البته این احتمال که نشانه های تولید شده ناشی از وجود هر آمین بیوژنیک به تنهایی ، درصورت وجود یکسری آمین بیوژنیک با همدیگر نیز وجود داشته باشد کمتر است ، یعنی درصورتیکه یک سری آمین بیوژنیک هم زمان و یکجا در جیره غذایی طیور وجود داشته باشند نشانیهای به وجود آمده متفاوت از وجود هر آمین بیوژنیک به تنهایی بوده و در این فیس فرمان تشخیص نیز مواجه با گونه های خواهد شد .
در
یک زمینه از ارزیابی علل عدم پرورش و بالا بودن راندمان تبدیل غذایی در یک مزرعه پرورش مرغ گوشتی در ایالات متحده که منجر به تشخیص وجود آمین های بیوژنیک در دان مصرفی گله گردید، نشانیهای پایین در کالبدگشایی بوضوح دیده شدند : 1-
ارتقا حجم پیش معده و ساخت تغییراتی در غدد آن 2-
وجود جراحت در مرحله سنگدان 3-
وجود اندازه زیادی غذای هضم نشده در مدفوع 4-
وجود میزان زیادی موکوس به بیش تر سلولهای اپی تلیال در نصیب های فوقانی روده اما نشانیهای نام برده شده در بالا را می بضاعت و توان به مسمومیت ناشی از مایکوتوکسین و یا عفونت های ویروسی نیز نسبت بخشید اما در مسئله اشاره شده در بالا وجود بیش از حد موکوس در روده را بایستی ناشی از آنتریت میکروبی دانست .
حذف پودر گوشت و پودر مالامال مصرفی از جیره غذایی این گله سبب ساز کاهش نشانیها به میزان مضاعف و بهبود همت گله گردید و تجربه آزمایشگاهی این مواد وجود میزان متنابهی از آمین های بیوژنیک را در آن ها اثبات کرد . تحلیل هایی که در رابطه چگونگی حفظ و تهیه و تنظیم پودر گوشت بعمل آمد معلوم کرد که مازاد کشتارگاه قبلی از اینکه به دیگ های پخت منتقل شود ، دوران 48 ساعت به همان صورت مراقبت می گردیده می باشد . با رفع این گونه های و پخت سریع مازاد ، مقدار آمین های بیوژنیک جانور در آنها به میزان قابل توجهی کاهش یافت .
در سال 1992 در دو مزرعه دیگر مشکل ها مشابه با آنچه که شرح داده شد چشم شدند که در هر مسئله با حذف مواد نخستین با منشأ حیوانی از جیره غذایی که در تست آمین های بیوژنیک متعددی را نشان داده بودند ، سعی به موقعیت معمولی برگشت . نتایج بدست آمده از چک مازاد کشتارگاهی زمینه مصرف در دو مزرعه فوق آمین های بیوژنیک زیادی را در آزمایش نشان داد .
در سال 1993 تجزیه یک مثال از پودر ماهی ساخت مرزو بوم پرو که مصرف آن با کاهش سعی گله أی توأم بود . 1500 الی 18000 قسمت در میلیون هیستامین را نشان داد . کاهش مصرف این پودر ماهی در جیره غذایی پیش دان از 7 درصد به صفر و بعد از آن به 2 درصد در رشددان سبب ساز رفع مشکل ها گردید .
با اعتنا به خلل ها و موردها ذکر شده رعایت نکات تحت باعث کاهش مشکل ها مزارعی خواهد شد که از مازاد کشتارگاهی و پودر ماهی در جیره های غذایی گله های خود به کار گیری می کنند : 1- از تنظیم کننده مازاد کشتارگاهی می بایست منظور شود که از مراقبت ضایعات کشتار به صورت پخته نشده جدا” پرهیز کند ، به عبارت دیگر مازاد کشتار باید هر چه سریعتر تبدیل به پودر گوشت و بقیه فرآورده های زمینه مصرف گردد .
2- مازاد کشتاری که خرابی میکروبی در آن صورت گرفته باشد دارنده بوی مخصوصی بوده و نباید تبدیل به کالا قابل مصرف در تغذیه دام و طیور گردد .
3- چربی هایی که از به عبارتی تولیدکننده پودر گوشت تهیه می شوند می بایست اسیدهای چرب آزاد مورد آزمایش قرار گیرند و در حالتی که میزان آن ها بیش از 10 درصد باشد بایستی مشکوک به استفاده از مازاد کشتار فاسد برای تهیه پودر گوشت و چربی بود .
4- در صورتیکه در کالبدگشایی لاشه های طیور علامتها شرح داده گردیده در این مطلب دیده شدند می بایست یا این که پودر گوشت و سایر مال های حیوانی را از جیره حذف نمود و یا این که درصد مصرف آنها را کاهش اعطا کرد و یا اینکه این مواد را از محل دیگری که مطمئن باشد تهیه و تنظیم کرد .